Over tien pond grutten:

Drie jaar geleden werd ik nieuwsgierig of ik zelf een desemstarter kon maken. Twee weken later was "Roy" geboren en bakte ik mijn eerste echte desembrood. Sindsdien kan ik niet meer stoppen.
Na een opleiding hier en een stage daar (maar vooral vele duizenden uren zelfstudie) en positieve reacties uit mijn omgeving, begon het te kriebelen om zelf een bakkerij te openen.
Kleinschalig, zodat ik zoveel mogelijk zelf kan doen: van het kneden tot het vormen en bakken van de broden, en ook in de winkel staan. Bestellen via de webshop is dus niet verplicht, maar wel aangeraden.

Het huidige bakschema:
elke dag: tarwe | haverzemelen
dinsdag: rogge + sesam | 100% volkoren
woensdag: spelt & eenkoorn | petits pains
donderdag: tarwe + pompoenpitten | focaccia
vrijdag: rogge verdomme | baguettes

Voor alle broden maak ik gebruik van biologische, lokaal geteelde granen, op steen gemalen door De Artemeersmolen. Ze worden gebakken in een Rofco oven: robuust vakmanschap van eigen bodem.

Een overzicht van de allergenen kan je hier terugvinden.

Onverkocht brood wordt vanaf de volgende dag aan een voordeligere prijs aangeboden als bevroren brood. Als er teveel bevroren brood op voorraad is, wordt het gedoneerd aan de voedselbanken.

Wat de verpakking betreft, kan je kiezen tussen een papieren zakje en een herbruikbare katoenen brooddoek. Maar neem gerust je eigen zakje of doek mee als je je brood komt ophalen.

Tenslotte is er ook altijd wat zoetigheid te verkrijgen, en zal het assortiment op termijn nog verder uitbreiden. Schrijf je in voor de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Tot weldra, in de bakkerij!
– Carmen (& Roy)